Blogi

markkinoinnin nopeus

Miten kehittää nopeutta markkinoinnissa?

Olen koko työurani ollut kiinnostunut uusista asioista, jotka vaikuttava meihin halusimme tai emme. Yksi ilmiöistä on muutosten määrän ja nopeuden jatkuva kasvu. Emme ole enää markkinoinnin osalta digitaalisen markkinoinnin aikakaudessa. Olemme siirtyneet ns. post-digital age vaiheeseen missä digitaalisuus ei ole päämäärä vaan keino tehdä asioita… Lue lisää »Miten kehittää nopeutta markkinoinnissa?

vähittäiskauppa

Vähittäiskauppa vuonna 2024

Korona-ajan digiloikat ovat olleet kuuma puheenaihe jo kuuden kuukauden ajan, kun vähittäiskauppa (ja muutkin toimialat) reagoivat nopeaan kuluttajakäyttäytymisen muuttumiseen. Google Trendsin mukaan maaliskuusta lähtien “online shopping” hakuvolyymi on maailmanlaajuisesti kaksinkertaistunut, ja esimerkiksi Briteissä verkkokaupan osuus vähittäiskaupasta on kuukausitasolla huidellut jopa 30% ympärillä, mikä on kahdeksan… Lue lisää »Vähittäiskauppa vuonna 2024

hakutermit-hakukoneissa

Millaisia eri hakuja ihmiset tekevät hakukoneissa?

Hakukoneissa Googlen markkinaosuus Suomessa on 96 prosenttia* eikä varteenotettavaa haastajaa näy lähettyvillä. Googlessa tehdyt haut vaihtelevat suomalaisia hätkähdyttävistä ja ajankohtaisista aiheista avun etsimiseen. Joka tapauksessa haun käynnistää aina vahva tarve ja aikomus. Yrityksen näkökulmasta näiden tunnistaminen ja hyödyntäminen on tärkeää, koska tällöin voidaan tarjota hakukoneen käyttäjälle… Lue lisää »Millaisia eri hakuja ihmiset tekevät hakukoneissa?

amazon-business

Amazon Business: ”Too big to ignore.”

Maailman suurin markkinapaikka Amazon tekee vasta tuloaan Pohjoismaihin (Ruotsin kaupan avautuminen on jo käynnissä), mutta samalla yhtiö on jo tehnyt suuria aluevaltauksia myös B2B-puolelle. Amazon Business kasvaa nopeammin kuin Amazon retail. Muuttunut markkinatilanne on vahvistanut verkkokauppojen asemaan entuudestaan. Amazon on kuitenkin paljon muuta kuin perinteinen… Lue lisää »Amazon Business: ”Too big to ignore.”